Bilklubben

Att vara med i olika klubbar är inte ovanligt, man visar sin tillhörighet genom att stödja och support det man verkligen gillar. Att som bilägare till något bilmärke vara med i en klubb för just den modellen bil kanske är vanligast om man har en lite ovanligare bil. Det finns exklusiva bilklubbar för de mer exklusiva bilmärkena och så har vi entusiasterna som håller på att meka och skruva i gamla bilar som är med i bilklubbar för denna sortens entusiaster.

Bil interiör

Porsche har en stor klubb i Sverige, med upp mot 5-6000 medlemmar är det en av de större i världens 50 porscheklubbar som finns. För andra bilmärken så kan det vara så att man delar upp det i olika modellklubbar, till exempel Volvo så finns det klubbar för PV älskarna och en annan klubb för de som kör Volvos modell 140. Oavsett så arrangeras det träffar runt om i Sverige för bilentusiaster och man träffs för att visa upp sina fina åk och snacka reservdelar och vad man gjort med sin bil.

För många så är dessa träffar ett måste och man kan åka många mil för att komma till en träff för att träffa likasinnade som brinner för samma bilmärke eller modell. Det kan till och med vara så att man tar ut ett par extra semesterdagar bara för att kunna vara med. Som sagt, klubbar finns på grund av entusiasterna och utan dessa skulle inte bilklubbarna finnas.