De snyggaste gamla bilarna

· Bilar
Author

Gamla bilar är populärare än någonsin nu när bilen har funnits som transportmedel i Sverige i drygt 100 år!

Definitionen av en veteranbil är enligt Trafikverket att den är tillverkad före 1950. Inom samlarkretsar skiljer man mellan Antique, tillverkad före 1905; Veteran 1905-18; Vintage 1919-30; Classic 1931-1945 samt Post 45 1946-1960.

Gammal Citroen

På Motorhistoriska Riksförbundets sajt hittar du information om veteranbilsrallyn i Sverige. De pågår på olika ställen i hela Sverige under hela sommarhalvåret och är trevliga och informativa att följa. Vi du delta med din egen veteranbil går det bra, ta bara kontakt med den förening som anordnar träffen. Då får du en chans att umgås med andra bilintresserade och kan visa upp allt det jobb du lagt ned på bilen.

Det man särskilt kan lägga märke till när det gäller veteranbilar är att det finns så oerhört många utseenden. Många av dem kan betecknas som personligheter! Dagens bilar har av olika skäl blivit väldigt lika vad gäller form och utseende: beroende på tidens miljökrav, säkerhetskrav och så vidare. I många fall måste man titta på logon för att vara säker på vilket bilmärke man talar om. En veteranbilsträff brukar erbjuda en riktigt varierad blandning av modeller.

Snygga bilar

De mest populära bilarna i Sverige är de amerikanska modellerna från 50-och 60-talet. Ford Fairline, Chevrolet Impala, Oldsmobile m.fl. är namn som anknyter till nu levande generationer och väcker minnen. Via Classic Cars kan du söka dig fram till din älsklingsamerikanare.

Snygg är ju en fråga om tycke och smak, men vad man än kan säga om vissa amerikanare så lyste en del av dem av lyx och överdåd i all sin väldighet.

Söker man någorlunda moderna veteranbilar tänker man kanske i främsta hand på märken som Jaguar eller Mercedes. Gå in på Angelscars.se så får du en hel del tips.