Skaffa dig en modern elmopedbil

· Bilar, Tips
Author

Istället för att skaffa en moped är det vanligt att ungdomar idag skaffar en elmopedbil. Det är en mindre bil som får gå i högst 45 kilometer i timmen. Du känner igen en sådan bil på den röda triangeln som alltid ska sitta baktill.

Fördelen med en elmopedbil är att du kan ladda den i vägguttaget men det går också bra att ladda på vanliga elstolpar. Den har ofta en räckvidd på omkring tio mil vilket gör den till ett perfekt redskap för korta och klimatsmarta resor.

Håll koll på reglerna

Den finns en del regler kring mopedbilar. Du behöver bland annat ha fyllt 15 år och gått en utbildning hos en behörig utbildare på minst 12 timmar. Du kan framföra fordonet på vägar som har en hastighetsbegränsning upp till 100 kilometer i timmen, men du får inte köra på motorvägar utan måste hålla dig till stadstrafik och landsväg.

Köp din elmopedbil på nätet

Det finns gott om företag på nätet som säljer elmopedbilar. Kolla runt på nätet för att komma till ett sådant företag. Om du önskar går det att köpa till extra paket som bland annat ger dig en klimatanläggning och ett riktigt bra ljudsystem.