Har du planer på att köpa elbil?

· Bilar, Tips
Author

Elbilar kan vara både ett miljövänligt och ekonomiskt bra val. När du har bestämt dig för en elbil ska du veta att du numera får en miljöbonus. Just nu ligger miljöbonusen för elbilar på 70 000 kronor. Trots att priset på en elbil fortfarande kan vara högre än andra bilmodeller underlättar miljöbonusen väldigt mycket.

Dessutom har andrahandsvärdet på elbilen blivit bättre. Redan nu finns mål och regelverk om att fasa ut fossildrivna bilmodeller och därför kan du med elbil bli en del av framtiden redan idag. När du läser vidare får du mer information om fördelar med elbil och hur du laddar den.

Hur fungerar elbil och laddning

Oavsett vilken elbil du köper bör du hålla koll på att nya elbilsmodeller har blivit producerade i snabb takt. Dessutom har konkurrensen mellan elbilstillverkare och leverantörer ökat. Eftersom elbilsmarknaden har växt köper fler begagnade elbilar och sammantaget har det bidragit till sänkt pris på och förbättrat andrahandsvärde.

Bland de främsta fördelarna är förstås att elbilen är det miljövänligaste alternativet eftersom den drivs av el. Många elbilsägare väljer trygg, säker och kostnadseffektiv laddare installerad i hemmet. Äger du redan en elbil och är intresserad av hur du kan få en laddare installerad i hemmet, kan du få bra tips på nätet hur du enkelt laddar din elbil.