Praktiska tillbehör till bilen

· Bilar, Tips
Author

En bil är ju en fantastisk konstruktion i sig, men vi gillar ju ändå att skaffa både det ena och det andra till den för att på ett sätt eller annat förbättra vår upplevelse. Här tar vi en snabb titt på några av de praktiska tillbehör man tidigare kanske inte ens visste att man behövde.

Luftrengörare

Alla har vi nog varit med om dåliga lukter inne i bilen och den enda riktiga lösningen till hands har varit att sänka bilrutorna för att förhoppningsvis vädra bort dessa lukter. Det finns dock riktigt effektiva små apparater som kan hantera många av de lukter en bil kan drabbas av.

Car-Fi

Är man flera personer i bilen samtidigt är det nog ganska sannolikt att en eller flera kommer att använda mobilen till att surfa på nätet. Genom att skaffa sig en router specifikt framtagen för att använda i bilen kan man dela med sig av sin uppkoppling med upp till 10 separata användare samtidigt. På så sätt kan man ju även sitta och spela onlinespel på surfplattan även fast man inte har något enskilt abonnemang till den.

Backkamera

Att backa är något vi ofta gör delvis i blindo. Vi kan naturligtvis använda oss av backspegel och sidospeglarna när vi gör detta, men de berättar sällan hela bilden. Har man någonsin testat en bil med backkamera kommer man nog aldrig vilja vara utan en igen. Som tur är behöver man inte köpa en ny bil för att kunna ta del av detta då de lika gärna kan köpas separat.

ResQMe

Förarens värsta mardröm är så klart en bilolycka. Statistisk sett kommer inte många av oss att uppleva en allvarlig bilolycka under vår livstid. Men för att vara lite mer förberedd för att det skulle hända bör alla äga säkerhetsverktyget ResQMe. Denna lilla pryl kan lätt placeras lättillgängligt i bilen eller till och med fästas på nyckelknippan och inkluderar både en verktyg för att kapa säkerhetsbältet och krossa bilrutan.

Mobilhållare

Var man lägger mobilen när man kör är ju alltid en bra fråga. Man vill ju ha den nära till hands bara för säkerhets skull men samtidigt vill man ju inte att den ska ta en massa fokus från själva körandet så fort den gör ett ljud. En mobilhållare ser till att det är nåbar och inom ens synfält om man behöver den, som de gånger man exempelvis använder den som en GPS för att hitta rätt.