Underhållning på er road trip

· Bilar, Tips
Author

En lång bilresa kan bli ett äventyr eller en långtråkig tur där du bara längtar efter att komma fram. Med rätt underhållning och bra planering kommer tiden att flyga förbi och du är framme på nolltid, samtidigt som du har haft roligt!

Mobilspel

Om du sitter i passagerarsätet kan du skapa ditt eget nöje när utsikten bara är skog och asfalt. Med några internetspel kan du fördriva flera timmar och det är gratis (förutom surfen så klart). Du behöver bara göra en snabb sökning på nätet för att hitta tusentals titlar som kan locka. Det finns appar eller flashspel att välja mellan, appar brukar vara stabilare och mer anpassade för telefonen. Om du vill ha mer djupgående och utvecklade spel som utmanar dig, behöver du betala några kronor. Det finns betalspel från några kronor till dryga hundralappen.

Några populära betalspel är The Room-serien som är i 3D och handlar om att lösa gåtor och lista ut mysterium. Super Mario Run är Marios första besök i mobilvärlden med ett enkelt plattformsspel där du måste tajma dina hopp exakt.

Bilspel

När resten av bilen böjar bli rastlös kan ni konstruera några bilspel för att hålla er sysselsätta. Med enklare varianter utan redskap eller tillbehör kan även föraren vara med! Det första är att redan innan resa sätta ihop en spellista, eller varför inte några stycken, och spela musikquiz. Tips på listor:

  • 90-talets ”one hit wonders”
  • Ledmotiv till stora filmer
  • Hur går refrängen – spela bara upp introt och den som vill gissa måste sjunga några rader ur refrängen
  • Ledmotiv från barndomen

Ett annat spel är bilbingo. Du kan hitta bingospelbrickor på nätet eller göra egna utifrån den rutt som ni ska åka. Ska ni mest resa på landsbygden kan du inkludera kor, gårdsbutik och ensilagebalar medan stadsmiljö kan innehålla taxibilar, hotellkedjor och lyxiga bilmärken.